CMU SDGs

Wrapkit

Indicator

SDG 2 ZERO HUNGER
No. Indicator Evidence 2022
2.2 Campus Food Waste
2.2.1 Campus food waste tracking
Does your university as a body measure the amount of food waste generated from food served within the university? If food provision is outsourced this will include requiring this data to be tracked. - ฐานข้อมูลโรงขยะและ CBG มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
2.3 Student Hunger
2.3.1 Student food insecurity and hunger
Does your university as a body have a programme in place on student food insecurity/hunger? - “โครงการรับอาหารฟรี” โครงการดีๆ จาก มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ร่วมกับ สโมสรนักศึกษามหาวิทยาลัยเชียงใหม่
- มช. ร่วมปันสุข ผ่านตู้ปันน้ำใจ
- โครงการ “ตู้อาหารปันสุข” เพื่อลดผลกระทบด้านอาหารให้แก่ประชาชนผู้เดือดร้อน โดยการมีส่วนร่วมในการแบ่งปันสิ่งดีๆแก่สังคม คณะเกษตรศาสตร์
2.3.2 Students and staff hunger interventions
Does your university as a body provide interventions to prevent or alleviate hunger among students and staff? (e.g. including supply and access to food banks/pantries) - มช. ร่วมปันสุข ผ่านตู้ปันน้ำใจ
- “โครงการรับอาหารฟรี” โครงการดีๆ จาก มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ร่วมกับ สโมสรนักศึกษามหาวิทยาลัยเชียงใหม่
- กิจกรรม "ปลูกผักเพราะรักกัน คณะเศรษฐศาสตร์
2.3.3 Sustainable food choices on campus
Does your university as a body provide sustainable food choices for all on campus, including vegetarian and vegan food? - พิกัดร้านอาหาร ในมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Food Safety
- CMU Food Cente อัปเดตร้านเปิดให้บริการ
- FB Page ร้านเกษตร มช. สินค้าเกษตรแปรรูปเพื่อสุขภาพ
2.3.4 Healthy and affordable food choices
Does your university as a body provide healthy and affordable food choices for all on campus? - ร้านโครงการหลวง สาขาสุเทพ มูลนิธิโครงการหลวง
- FB Page ร้านเกษตร มช. สินค้าเกษตรแปรรูปเพื่อสุขภาพ
- โครงการอาหารปลอดภัย
2.5 National Hunger
2.5.1 Access to food security knowledge
Does your university as a body provide access on food security and sustainable agriculture and aquaculture knowledge, skills or technology to local farmers and food producers? - ศูนย์บริการวิชาการและถ่ายทอดเทคโนโลยีทางเกษตร คณะเกษตรศาสตร์
- ข่าวฝากประชาสัมพันธ์: การอบรมเชิงปฏิบัติการ เรื่อง “ระบบการจัดการหลังการเก็บเกี่ยวสำหรับเมล็ดพืช (Postharvest Management System for Durable Crops) ศูนย์วิจัยข้าวล้านนา
- กิจกรรมส่งเสริมการใช้เทคโนโลยีและนวัตกรรมในการเพิ่มมูลค่าผลิตภัณฑ์ ทางการเกษตรและ
อาหาร ภายใต้โครงการยกระดับการแข่งขันในระบบธุรกิจการเกษตร ตามแผนกลุ่มจังหวัดภาคเหนือตอนบน 1
2.5.2 Events for local farmers and food producers
Does your university as a body provide events for local farmers and food producers to connect and transfer knowledge? - โครงการ Smart Bee คณะวิทย์ มช. จัดอบรมเพื่อยกระดับอุตสาหกรรมการเลี้ยงผึ้งในประเทศไทย
- อบรม “การผลิตสตรอว์เบอร์รีปลอดภัยภายใต้โรงเรือนอัตโนมัติ" รุ่น2 คณะเกษตรศาสตร์
- การพัฒนาผลิตภัณฑ์ชุมชนตามหลักการ BEDO Concept กลุ่มผลิตภัณฑ์อาหาร (กาแฟ น้ำผึ้ง)
2.5.3 University access to local farmers and food producers
Does your university as a body provide access to university facilities (e.g. labs, technology, plant stocks) to local farmers and food producers to improve sustainable farming practices? - เปิดแล้ว โรงงานต้นแบบนวัตกรรมอาหารครบวงจร บริการใหม่เพื่อการผลิตสินค้านวัตกรรมอาหารด้วยเทคโนโลยีขั้นสูงจากอุทยานวิทยาศาสตร์ภาคเหนือ
- Agro-Industrial Business Service Center
- ห้องปฏิบัติการวิเคราะห์คุณภาพน้ำนมและอาหารสัตว์ คณะเกษตรศาสตร์ มช.
2.5.4 Sustainable food purchases
Does your university as a body prioritise purchase of products from local, sustainable sources? - ประกาศมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง รับสมัครผู้เช่าสถานที่และวัสดุครุภัณฑ์ฯ
Evidence 1: On-Page 4. states that all restaurants should use products from green and clean for foods preparation.
- #XraySuandok EP.8 : งานโภชนาการ
- Food Safety CMU: มหาวิทยาลัยเชียงใหม่อาหารปลอดภัย

Address
Chiang Mai University. 239 Huay Kaew Road. Muang District. Chiang Mai. Thailand. 50200
Contact

Phone : +66 5394 1300
Fax : +66 5321 7143

Social