No. |
Indicator |
Evidence 2022 |
2.2 |
Campus Food Waste |
2.2.1 |
Campus food waste tracking |
|
Does your university as a body measure the amount of food waste generated from food served within the university? If food provision is outsourced this will include requiring this data to be tracked. |
- ฐานข้อมูลโรงขยะและ CBG มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ |
2.3 |
Student Hunger |
2.3.1 |
Student food insecurity and hunger |
|
Does your university as a body have a programme in place on student food insecurity/hunger? |
- “โครงการรับอาหารฟรี” โครงการดีๆ จาก มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ร่วมกับ สโมสรนักศึกษามหาวิทยาลัยเชียงใหม่ |
- มช. ร่วมปันสุข ผ่านตู้ปันน้ำใจ |
- โครงการ “ตู้อาหารปันสุข” เพื่อลดผลกระทบด้านอาหารให้แก่ประชาชนผู้เดือดร้อน โดยการมีส่วนร่วมในการแบ่งปันสิ่งดีๆแก่สังคม คณะเกษตรศาสตร์ |
2.3.2 |
Students and staff hunger interventions |
|
Does your university as a body provide interventions to prevent or alleviate hunger among students and staff? (e.g. including supply and access to food banks/pantries) |
- มช. ร่วมปันสุข ผ่านตู้ปันน้ำใจ |
- “โครงการรับอาหารฟรี” โครงการดีๆ จาก มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ร่วมกับ สโมสรนักศึกษามหาวิทยาลัยเชียงใหม่ |
- กิจกรรม "ปลูกผักเพราะรักกัน คณะเศรษฐศาสตร์ |
2.3.3 |
Sustainable food choices on campus |
|
Does your university as a body provide sustainable food choices for all on campus, including vegetarian and vegan food? |
- พิกัดร้านอาหาร ในมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ Food Safety |
- CMU Food Cente อัปเดตร้านเปิดให้บริการ |
- FB Page ร้านเกษตร มช. สินค้าเกษตรแปรรูปเพื่อสุขภาพ |
2.3.4 |
Healthy and affordable food choices |
|
Does your university as a body provide healthy and affordable food choices for all on campus? |
- ร้านโครงการหลวง สาขาสุเทพ มูลนิธิโครงการหลวง |
- FB Page ร้านเกษตร มช. สินค้าเกษตรแปรรูปเพื่อสุขภาพ |
- โครงการอาหารปลอดภัย |
2.5 |
National Hunger |
2.5.1 |
Access to food security knowledge |
|
Does your university as a body provide access on food security and sustainable agriculture and aquaculture knowledge, skills or technology to local farmers and food producers? |
- ศูนย์บริการวิชาการและถ่ายทอดเทคโนโลยีทางเกษตร คณะเกษตรศาสตร์ |
- ข่าวฝากประชาสัมพันธ์: การอบรมเชิงปฏิบัติการ เรื่อง “ระบบการจัดการหลังการเก็บเกี่ยวสำหรับเมล็ดพืช (Postharvest Management System for Durable Crops) ศูนย์วิจัยข้าวล้านนา |
- กิจกรรมส่งเสริมการใช้เทคโนโลยีและนวัตกรรมในการเพิ่มมูลค่าผลิตภัณฑ์ ทางการเกษตรและ
อาหาร ภายใต้โครงการยกระดับการแข่งขันในระบบธุรกิจการเกษตร ตามแผนกลุ่มจังหวัดภาคเหนือตอนบน 1 |
2.5.2 |
Events for local farmers and food producers |
|
Does your university as a body provide events for local farmers and food producers to connect and transfer knowledge? |
- โครงการ Smart Bee คณะวิทย์ มช. จัดอบรมเพื่อยกระดับอุตสาหกรรมการเลี้ยงผึ้งในประเทศไทย |
- อบรม “การผลิตสตรอว์เบอร์รีปลอดภัยภายใต้โรงเรือนอัตโนมัติ" รุ่น2 คณะเกษตรศาสตร์ |
- การพัฒนาผลิตภัณฑ์ชุมชนตามหลักการ BEDO Concept กลุ่มผลิตภัณฑ์อาหาร (กาแฟ น้ำผึ้ง) |
2.5.3 |
University access to local farmers and food producers |
|
Does your university as a body provide access to university facilities (e.g. labs, technology, plant stocks) to local farmers and food producers to improve sustainable farming practices? |
- เปิดแล้ว โรงงานต้นแบบนวัตกรรมอาหารครบวงจร บริการใหม่เพื่อการผลิตสินค้านวัตกรรมอาหารด้วยเทคโนโลยีขั้นสูงจากอุทยานวิทยาศาสตร์ภาคเหนือ |
- Agro-Industrial Business Service Center |
- ห้องปฏิบัติการวิเคราะห์คุณภาพน้ำนมและอาหารสัตว์ คณะเกษตรศาสตร์ มช. |
2.5.4 |
Sustainable food purchases |
|
Does your university as a body prioritise purchase of products from local, sustainable sources? |
- ประกาศมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง รับสมัครผู้เช่าสถานที่และวัสดุครุภัณฑ์ฯ
Evidence 1: On-Page 4. states that all restaurants should use products from green and clean for foods preparation. |
- #XraySuandok EP.8 : งานโภชนาการ |
- Food Safety CMU: มหาวิทยาลัยเชียงใหม่อาหารปลอดภัย |